[Notebook] Hoe maak je back-up en herstel op Windows 7, Windows 8, Windows 8.1?

Opmerking: Bewaar uw belangrijke gegevens en bestanden op de niet-systeemschijf (zoals D: /) voordat u System Backup and Recovery uitvoert.

Maak een herstelpunt

U kunt een herstelpunt gebruiken om de systeembestanden van uw computer naar een vroeger tijdstip te herstellen. Herstelpunten worden elke week automatisch gemaakt door Systeemherstel wanneer uw pc een wijziging detecteert, bijvoorbeeld wanneer u een app of stuurprogramma installeert.

Ga als volgt te werk om een ​​herstelpunt te maken:

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer vervolgens Configuratiescherm> Systeem en onderhoud> Systeem.
  2. Selecteer Systeembescherming in het linkerdeelvenster.
  3. Selecteer het tabblad Systeembeveiliging en selecteer vervolgens Maken.
  4. Typ een beschrijving in het dialoogvenster Systeembeveiliging en selecteer vervolgens Maken.

Herstellen

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer vervolgens Configuratiescherm> Systeem en onderhoud> Back-up maken en terugzetten.
  2. Doe een van de volgende dingen:
  • Kies Mijn bestanden herstellen om uw bestanden te herstellen.
  • Als u de bestanden van alle gebruikers wilt herstellen, kiest u Alle gebruikersbestanden herstellen.

3.Doe een van de volgende dingen:

• Als u de inhoud van de back-up wilt bekijken, selecteert u Bladeren naar bestanden of Bladeren naar mappen. Wanneer u door de mappen bladert, kunt u de individuele bestanden in de map niet zien. Gebruik de optie Bladeren naar bestanden om de afzonderlijke bestanden te controleren.
  • Als u de inhoud van de back-up wilt doorzoeken, selecteert u Zoeken, typt u de volledige of gedeeltelijke bestandsnaam en selecteert u Zoeken.

Tips

Als u zoekt naar bestanden of mappen die aan een specifiek gebruikersaccount zijn gekoppeld, kunt u de zoekresultaten verbeteren door de locatie van het bestand of de map in het vak Zoeken naar in te voeren. Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar alle JPG-bestanden waarvan een back-up is gemaakt, typt u JPG in het vak Zoeken naar. Als u alleen JPG-bestanden wilt zoeken die aan de gebruikersrekening zijn gekoppeld, typt u C: \ Users \ Bill \ JPG in het vak Zoeken naar. Gebruik jokertekens zoals * .jpg om te zoeken naar alle JPG-bestanden waarvan een back-up is gemaakt.

Maak een back-up

Er zijn verschillende manieren om een ​​back-up van uw pc te maken.

1. Selecteer de knop Start en selecteer vervolgens Configuratiescherm> Systeem en onderhoud> Back-up maken en terugzetten.

2. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u nog nooit Windows Backup hebt gebruikt of onlangs uw versie van Windows hebt bijgewerkt, selecteert u Back-up instellen en volgt u de stappen in de wizard.
  • Als u eerder een back-up hebt gemaakt, kunt u wachten totdat uw regelmatig geplande back-up is voltooid, of u kunt handmatig een nieuwe back-up maken door Nu back-up maken te selecteren.
  • Als u eerder een back-up hebt gemaakt, maar een nieuwe volledige back-up wilt maken in plaats van de oude bij te werken, selecteert u Nieuwe volledige back-up maken en volgt u de stappen in de wizard.

Opmerking: Maak geen back-up van bestanden naar dezelfde harde schijf waarop Windows is geïnstalleerd. Maak bijvoorbeeld geen back-up van bestanden naar een herstelpartitie. Bewaar media die worden gebruikt voor back-ups (externe harde schijven, dvd's of cd's) altijd op een veilige plaats om te voorkomen dat ongeautoriseerde personen toegang hebben tot uw bestanden; een brandvrije locatie los van uw computer wordt aanbevolen. U kunt ook overwegen om de gegevens op uw back-up te coderen.

Maak een systeemimage

Systeemafbeeldingen bevatten alle informatie op uw pc in een bepaalde staat.

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer vervolgens Configuratiescherm> Systeem en onderhoud> Back-up maken en terugzetten.

2. Kies in het linkerdeelvenster Een systeemkopie maken en volg de stappen in de wizard.

Als u wordt gevraagd om een ​​beheerderswachtwoord of om bevestiging, typt u het wachtwoord of geeft u een bevestiging.

Opmerking: Om een ​​systeemkopie van een station te maken, moet deze worden geformatteerd om het NTFS-bestandssysteem te gebruiken. Als u de systeemimage opslaat op een harde schijf of een USB-stick, moet deze worden geformatteerd om het NTFS-bestandssysteem te gebruiken.

Herstel bestanden van een bestandsback-up nadat u uw computer hebt hersteld van een systeemkopieback-up
Nadat u uw computer hebt hersteld vanaf een systeemimageback-up, kunnen er nieuwere versies van sommige van uw bestanden staan ​​in een bestandsback-up die u wilt herstellen.

Als u bestanden wilt herstellen van een bestandsback-up die is gemaakt nadat de back-up van de systeemkopie is gemaakt, volgt u deze stappen.

Selecteer de knop Start en selecteer vervolgens Configuratiescherm> Systeem en onderhoud> Back-up maken en terugzetten.

1. Kies Selecteer een andere back-up om bestanden te herstellen van.
  2. Als u wordt gevraagd om een ​​beheerderswachtwoord of om bevestiging, typt u het wachtwoord of geeft u een bevestiging.

Selecteer in Backup-periode het datumbereik van de back-up die de bestanden bevat die u wilt terugzetten en volg vervolgens de stappen in de wizard.